TK Moerkerke logo Toneelkring Moerkerke

Martha & Mathilda

Auteur: Pol ANRYS
Regisseur: Dirk VAN DEN BROECK
Genre: Blijspel/Komedie
Datum: 06/03/2020 - 08/03/2020
Terug naar overzicht

Korte inhoud

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet is dat beide kranige zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming.
De "grote" dag waarop de oogst wordt opgehaald door een dealer en waarop ze zullen worden uitbetaald is nabij … Maar net die week logeert in het hotelletje een groepje wielertoeristen aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, komt de deadline voor de cannabisoogst door technische problemen in het gedrang en komt de notaris, het lange wachten beu, de boerderij opeisen ...
Wetende dat de zussen met hun "wiet" experimenteren in de keuken van het hotel, dat de kibbelende wielertoeristen op "alle" manieren elkaar de loef proberen af te steken, de dealer niet zo zuiver op de graat is en de notaris niet uit het hotel is weg te slaan zolang hij/zij zijn/haar zin niet krijgt mag je je met Martha en Mathilda verwachten aan een sprankelende cocktail van komische, soms spannende, vaak hilarische situaties!


Locatie

Cultuurfabriek, Stationsstraat 22, 8340 Sijsele (Damme)


Rolverdeling

Martha Diane Lierman
Mathilde Annemie Boterberg
Victor Patrick Bostoen
Rocco Philippe Vanhoutte
Marina Marleen Mestdagh
Notaris Annie Couwijzer
Edwina Carmen Vanderbeke
Ellen Roos Coppens
Margot Nancy Sneppe
Marco Cyriel Vyvey
Commissaris Bartel Jaspaert


Medewerkers

Productieleiding Het Bestuur
Licht en geluid Paul Watelle, Jonas Watelle
Geheugensteun Claudine Meulemeester
Decor- en podiumbouw Yvan Timmerman en medewerkers
Kaartenverkoop Birger De Bree
Onthaal en bar Medewerkers TKM
Grime Véronique De Decker, Fabienne Van Dousselaere
Toneelmeester Claudine Meulemeester