Toneelkring Moerkerke

   

 

 

Er was eens ...

... in 1983 om precies te zijn…

“Wie wil toneelspelen, Wie wil helpen aan de productie? Wie wil soufleren, Wie wil een handje helpen achter de coulissen?” zijn de exacte woorden die op de strooibriefjes geschreven stonden die verdeeld werden in de gemeente Moerkerke.

Enkele enthousiastelingen hadden grootse plannen om een toneelkring op te richten, ToneelKring Moerkerke zag het levenslicht!

Om dit alles te bekostigen gaf elke medewerker 1000 oude Belgische Franken, een niet gering bedrag voor die tijd, maar een duidelijke blijk van vertrouwen en motivatie van de pioniers.

De eerste productie - Klucht van de brave moordenaar - in de voormalige zaal “Carina” te Moerkerke, was zo een daverend succes dat de geplande voorstellingen moesten opgedreven worden naar 2 per dag.  Het publiek gaf een duidelijk signaal … dit smaakt naar meer!

En wat het publiek wil, zal het krijgen.  Door de jaren heen bloeide TKM verder open, met opvoeringen in diverse genres en zalen (waaronder de Brugse Stadsschouwburg), en dankzij het aantrekken van diverse regisseurs en nieuw (toneel)bloed.
Nu, meer dan 30 jaar later, is Toneelkring Moerkerke een begrip geworden dat staat voor kwaliteitsvol toneel, plezier … en een heus volksvertier!

Een gedetailleerde beschrijving van alle opgevoerde toneelstukken kunt u terug vinden in het “œuvre” op deze site.

 
Het spreekt voor zich dat achter deze toneelfamilie een ganse ploeg actief is en dat elke schakel zijn plaats en waarde heeft binnen de groep.
Bij deze, een woordje van dank aan alle (familie)leden van het heden, maar eveneens van het verleden.  Zonder ieders hulp was TKM een groot vraagteken in het geheugen van vele toneelliefhebbers.